2014 m. rugpjūčio 5 d.

Laimingiausios akimirkos yra netikėtos


Pasidalinsiu nuotraukomis, kurios darytos 2012-2013 metais. Po jomis pamatysite aprašymus, kokiomis aplinkybėmis tai buvo fotografuota. Viso to mintis, parodyti ir dar kartą įsitikinti pačiai, jog geriausios nuotraukos yra padaromos neplanuotai. Niekada neplanavau specialiai eiti į lauką, laukti žaibų, sniego ar dar kokio gamtos reiškinio. Visada, kai pamatau tai,  imu ir nufotografuoju. Persikėlusi viską į kompiuterį matau džiuginančius rezultatus. Valio, man pavyko!!! 


Tai mano kaimas. Apsnigtos eglaitės atrodė labai gražiai. Bet ir labai tuščiai (buvo baltas dangus). Norėjau  pagyvinti nuotrauką, todėl įmaišiau kosmoso prieskonių. (Tamsūs miškai man primena Twilight filmą, o tas kosmosas jį primena dar labiau, mistiška)


Tai irgi buvo žiemą. Sirgau gripu ir gėriau vandenyje tirpstančius vaistus nuo kosulio. Man labai gražiai tirpo tabletė...Kadangi tirpo greitai, nustačiau "daug kadrų vienu metu" ir pagavau "aukso viduriuką"  

Ech..jau dabar tai nostalgija :) Čekija. Praha. Beje, čia pasitikau savo 18 - ą gimtadienį.  Jei neklystu , tokiu metu tik pradėjau žaisti su išlaikymu. Pasidėjau fotoaparatą ant upės tvoros turėklo ir laikiau porą sekundžių, kol pralėks tramvajus..kai įsikėliau į kompiuterį, žaidžiau su spalvom, kažkas joms buvo negerai, kol nepadariau juoda/balta


O ši, spalvota nuotrauka. Turiu ją atspausdinta labai dideliu formatu. Ateityje pirksiu didelį rėmelį ir turėsiu savo paveikslą :)


Taaaip, vėl Čekija. Tai buvo ankstus rytas ir mes jau važiavome namo. Negalėjau atsižiūrėti pro langą, nes tėvynėje pakelėje šito nepamatysiu niekada. Aplink autostradą vien kalnai kalneliai, o tarp jų rūkas...tai buvo taaaip gražu. Ir žinoma, fotografuota pro mašinos langą važiuojant dideliu greičiu, nuotrauka nesusiliejo - pliusas mano Nikoniukui :*

Sunkus buvo vakaras. Foto kursuose uždavė namų darbams nufotografuoti pagal temą, tik nepamenu kokia tema tai buvo.... Gavosi taip, kad viską dariau paskutinį vakarą (vidurnaktį). Laužiau galvą ką čia sugalvoti. Pirmiau fotografavau televizijos bokštą, bet paskui galvoju - ne, juk tai labai banalu. Tuomet pamačiau, kad tiesiai už nugaros gamykla (ar kas ten..). Išlaikymas man padėjo sudaryti tokį efektą, na bent mano akiai panašu, kad dūmai tai viesulai (apvertus aukštyn kojom). 

Smagu prisiminti :) Mano pirmieji star trails. Oi pamenu, kaip nesisekė pradžioje, kažkas vis nesigaudavo, nervinausi, vis  keičiau nustatymus, tai negalėdavau sufokusuoti vaizdo aiškiai..ohh.. Ši nuotrauka nėra superinė, be to, iki šiol nemoku nustatyti, kuri žvaigždė yra vidurinė (centrinė, šiaurinė...).
Nežiūriu orų prognozių ir nelaukiu, kada pradės žaibuoti. Prie savo lango visada (vasara) laikau trikojį, kad naktį pabudus galėčiau staigiai griebt fotoaparatą ir gaudyti žaibus. Reikia kantrybės, nes nežinau, kada sužaibuos, tad snūduriuoju su nuotoliniu pulteliu, kai sužaibuoja, staigiai jį atleidžiu ir žiūriu, kas gavosi. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą